Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش جام نیوز، ماجرای تجاوز یک مجرم باسابقه همراه دو همدست دیگرش به چند نوجوان در شوشتر، طی دو روز اخیر سر و صدای بسیاری در رسانه‌ها و فضای مجازی به راه انداخته است.

 

ظاهرا این مجرم متجاوز آنگونه که امیرمهدی ژوله عنوان داشته به بهانه آموزش موسیقی نوجوانان را به دام می انداخته است.

 

 

 

 

از آنجا که انعکاس چنین سوژه هایی با رونق کاروکاسبی مسیح علی نژاد ارتباط ویژه ای می دهد این بار هم نامبرده بدون اعتنا به ریختن آبروی این نوجوانان و خانواده های شان اقدام به انتشار مطالبی در صفحات شخصی مربوط به خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این اقدام رسانه ای علی نژاد با واکنش دو تن از فعالان مشهور فضای مجازی و رسانه ای همراه شد.

 

علی علیزاده تحلیگر سابق  بی بی سی، نسبت به پست مسیح علی‌نژاد درباره ماجرای تجاوز، طی پستی در صفحه اینستاگرام خود واکنش نشان داد.

 

متن پست علینژاد به شرح زیر است:

مسیح علی‌نژاد، کودکان شوشتر و یتیمی ملت ایران.

مسیح علی‌نژاد عکسهای تجاوز به کودکان شوشتر را در فضای عمومی منتشر کرده. حتی از منظر لیبرالی چنین کاری هم غیرقانونی و هم مغایر اخلاق اجتماعی است. کودکان حقوق مطلقه‌ای دارند که در اختیار خانواده و والدین آنها هم نیست. بنابراین حتی رضایت خانواده برای نشر این تصاویر کفایت نمیکرد.

 

حتی براساس نگاه لیبرال، این کودکان در زمان رسیدن به سن انتخاب قانونی یعنی هجده سالگی، دیگر انتخاب و قدرتی در تصویری که جامعه از آنها میسازد ندارند و با انتشار این تصاویر و اخبار، تصویر عمومی از آنها برای ابد تغییر یافته. آنهم نه در ابعاد محلی شوشتر. بلکه در ابعاد هشتاد میلیونی کشوری!

 

علینژاد اگر چنین عکسهایی را از کودکان بریتانیایی/آمریکایی منتشر میکرد تمام اکانتهای مجازیش بلافاصله بسته، توسط پلیس بازداشت و تا دادگاه از روزنامه‌نگاری منع میشد و رسانه ها بصورت خودکار و براساس عرف از تریبون دادن به او خودداری میکردند. اما انگار کودکان و جامعه ایرانی یتیم اند.

 

علیزاده با توجه به ارتباط نزدیک مسیح با شرکت اینستاگرام نوشت: اینستاگرام هم تنها به حذف این پست خاص اقدام کرد نه بستن اکانتش. منوتو به جای نقد، تریبون علینژاد برای نشر بیشتر این خبر شده و بی‌بی‌سی هم سکوت مطلق. ده‌ها هزار کابر فیک سعودی هم به کمک علینژاد آمده و مشغول بازنشر خبرند.

 

امثال شیرین عبادی و شادی صدر و مهرانگیز کار و کلیت صنعت حقوق بشر ایران که برای حقوق کودکان تحریم هوشمند را هم مجاز میدانند، نفعشان نیست یک کلمه علینژاد را نقد کنند.

 

دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا و دفتر حقوقی وزارت خارجه هم که در خواب خوش است و احتمالا اصلا وکیلی ندارد و سازوکار شکایت در آمریکا را هم نمیشناسد که حالا بخواهد علینژاد را به پلیس گزارش دهد و به دادگاه بکشاند وقتی کار به استیفای نرم حقوق ملت ایران میرسد انگار ملت ایران یتیم است.

 

چه باید کرد؟ الف- آنها که انگلیسی میدانند به انگلیسی مقاله بنویسند و توییت کنند و به اینستاگرام ایمیل بزنند و این تخطی آشکار را گزارش کنند و علینژاد را که در انگلیسی خود را قهرمان ملی ایرانیان معرفی میکند، رسوا کنند.

 

ب- آیا از میان شش میلیون ایرانی خارج کشور یک وکیل نیست از هشتاد میلیون هموطن سابقش دفاع کند؟ بله، دولت و نهادهای حکومتی وقتی به قدرت نرم در غرب میرسد، رسما یا نابلد یا ناکارآمدند. اما آیا ده ایرانی نیستند مستقل و با پول خودشان برای دفاع از ایران یک وکیل استخدام کنند؟

 

علی علیزاده در اینستاگرام افزود: اگر دو استوری امروزم را خوانده باشید میدانید که اینستاگرام نوشته‌ ‌ام در نقد مسیح علی‌نژاد را حذف کرد. به همین راحتی. در یکسال گذشته هم بیش از ده نوشته‌ام حذف شده بود. اما فکر میکردم حذفشان به خاطر محتوای خاصشان‌ بوده که شاید مغایرت با سیاستهای خارجی غرب بوده باشد. اما این یکی؟ نقدی محترمانه که حرفش فقط‌ دعوت به شکایت حقوقی از علی‌نژاد بود. از کی نقد یک خبرنگار هم ممنوع شده؟ در یکماه گذشته هم اینستاگرام اکانتم را محدود به بخش کوچکی از دنبال کنندگانم کرده ‌ و اجازه نمیدهد هیچکدام از پستهایم روی اکسپلورر ظاهر شود (عکس سوم). به‌همین دلیل تعداد دنبال کنندگانم از بیست و پنجم شهریور تا بیست و پنجم مهرماه سیصد درصد افزایش داشت و بعد ناگهان متوقف شد. سخن گفتن از منبری چنین خصمانه که هر لحظه ممکن است بلندگویت قطع و خودت را هم بیرون کنند آسان نیست. اما با خواندن بیش از دویست پیام محبت آمیز از شما مصمم شدم بمانم و تا لحظه‌ای که اکانتم حذف نشده اینجا هم بجنگم. عکس نوشته امروزم درباره علینژاد را هم اینجا دوباره میگذارم. اما همانطور که گفتم اینستاگرام مانع دیده شدن نوشته‌های این صفحه و رسیدنش به گوش مخاطبان عام میشود. از شما همراهان و همرزمان می‌خواهم در معرفی این صفحه و رساندن صدایش به گوش مخاطبان دیگر یاریم کنید. یقین دارم همانطور که ایرانیان برغم اینهمه ناممکن و اینهمه سنگ اندازی در جنگهای سخت پیروز شدند و تبدیل به قدرت بلامنازع نظامی منطقه شدند، با ایمان و اتحاد ابزار و منطق و تکنیکهای جنگ نرم و جنگ رسانه را هم می‌آموزند و خود میسازند و این حصر رسانه‌ای ایران را می شکنند. دیر نیست روزی که قدرت رسانه‌ای ایران هم مثل قدرت موشکی آن باشد.

 

پناه فرهادبهمن از خبرنگاران بی بی سی هم با انتقاد از شیوه اطلاع رسانی مسیح علی نژاد به انتقاد از او پرداخت.

 

 

 

 

 

او در این رشته توئیت آورد: دستمان به متجاوز شوشتر نمی رسد اما چه با آنها باید کرد که با انتشار عکسها به امنیت روانی ما تجاوز کردند؟ شهوت دیده شدن تا کجا ادامه دارد؟! کدام اصول اخلاقی در کجای دنیا صرف پوشاندن صورت را برای انتشار چنین تصاویری مجاز می داند؟ با معنایی "تجاوز"برایشان کم است که عکس متوسل می شوند؟!

 

115

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اینستاگرام اینستاگرام اینستاگرام اینستاگرام اینستاگرام اینستاگرام اینستاگرام اینستاگرام علی علیزاده مسیح علی نژاد تصویر عکس بی بی سی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۸۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: آبله‌مرغان، بیماری شایع کودکان است و به شدت مسری است. به طوری که اگر فرد سالم در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، بیش از ۹۸ درصد احتمال دارد که مبتلا شود.

به گزارش مشرق، آبله‌مرغان، بیماری شایع کودکان است و با آن که بزرگسالان هم به آن مبتلا می‌شوند و اتفاقا عوارض و شدت بیماری در آنها بیشتر است، اما بیشترین شیوع آن در سنین ۵ تا ۱۰ سال است.

امسال موارد ابتلای کودکان به آبله‌مرغان در کشور چشمگیر به نظر می‌رسد که البته طبق گفته مسئولان، با این حال این آمار به آمار سال ۱۴۰۲ نمی‌رسد. میزان ابتلا به این بیماری در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز سال گذشته افزایش بسیار چشمگیری یافت. به طوری که یکی از بیمارستان‌های کشور اعلام کرد میزان مراجعه کودکان مبتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال گذشته (سال ۱۴۰۱) افزایش ۷ برابری داشته است.

به گفته متخصصان، افزایش ناگهانی موارد ابتلا از پارسال تا کنون، دو دلیل بسیار مهم دارد؛ اول این که پاندمی کرونا به پایان رسیده و دیگر این که بیشترین شیوع این بیماری در فصل بهار است.

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌مرغان در کشور

دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران در این رابطه می‌گوید: بیشترین شیوع آبله‌مرغان در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است و همیشه همین طور بوده است. اما دلیل افزایش چشمگیر آمار این بیماری از سال گذشته تا کنون این است که در دوران پاندمی کرونا، ارتباط و تماس کودکان کاهش پیدا کرده بود و میزان ابتلا به آبله‌مرغان هم در سال‌های کرونا کاهش یافت. سال ۱۴۰۲ ارتباط کودکان به دلیل بازگشت به زندگی عادی افزایش یافت و به همین دلیل، میزان ابتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال‌های گذشته افزایش بیشتری پیدا کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: قبل از پاندمی کرونا کودکان مدام در محیط مدرسه و مهدکودک حضور داشتند و با انواع و اقسام ویروس‌های تنفسی و ویروس‌هایی مثل آبله‌مرغان در تماس بودند. به همین دلیل همیشه حتی به شکل خفیف مبتلا می‌شدند و همین باعث می‌شد که سطح ایمنی‌شان تا حدی حفظ شود. اما در دوره کرونا چون بچه‌ها بیشتر در خانه بودند و کلاس‌ها آنلاین برگزار می‌شود، تماس‌شان با ویروس‌ها کم شد. الان که دوباره تماس‌ها شروع شده، طبعا دوباره افزایش موارد ابتلا به عفونت‌ها را داریم.

به گفته رمضانی، این موضوع فقط هم مختص آبله‌مرغان نیست. بعد کرونا موارد ابتلا به ویروس پنوموکوک هم بیشتر شد و یک پیک داشتیم. همچنین مواردی از طغیان سرخک را داشتیم. با این که کشور ما در مرحله حذف بیماری سرخک بود. دلیلش هم این است که در دوره کرونا خیلی از والدین از ترس ابتلای کودکان‌شان به کرونا، آنها را برای تزریق واکسن نمی‌آوردند. به همین دلیل هم در ایران و هم در سایر کشورها مواردی از طغیان سرخک داشته‌ایم. کلا الگوی بیماری‌ها به خصوص ویروس‌های عفونی و باکتریایی بعد از دوره کرونا تغییر کرد و موارد ابتلا به آن بیشتر شد.

بزرگسالان مبتلا نمی‌شوند؟

ویروس آبله‌مرغان، بیماری شایع بین کودکان و به شدت مسری است و به گفته رمضانی، فردی که تاکنون مبتلا نشده، اگر در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، نزدیک به ۱۰۰ درصد احتمال دارد که مبتلا شود. حتی اگر در سنین بالا باشد.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران تاکید می‌کند: هر قدر در سن پایین‌تر مبتلا شویم، بهتر است. چون عوارض و شدت آبله‌مرغان در کودکان کمتر است و در بزرگسالان عوارض و شدت بیشتری دارد.

آبله‌مرغان چه علائمی دارد؟

رمضانی با بیان این که آبله‌مرغان، یک بیماری ویروسی است و طبیعتا علائم مشترک زیادی با بیماری‌های ویروسی دیگر دارد و به همین دلیل خیلی اوقات، افراد این بیماری را با بیماری‌های مشابه آن اشتباه می‌گیرند، می‌گوید: آبله‌مرغان در ابتدا یک سری علائم عمومی دارد که ممکن است با همه عفونت‌های ویروسی دیگر اشتباه گرفته شود. علائمی مثل بدن‌درد، تب، سردرد و شکم‌درد. این بیماری همچنین به دلیل داشتن علائمی مثل سرفه و عطسه، گاهی با سرماخوردگی هم اشتباه گرفته می‌شود. اما بعد از گذشت دو سه روز از علائم عمومی، کم‌کم بروز بثورات پوستی یا ضایعات پوستی در فرد شروع می‌شود.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: حتی ضایعات پوستی هم ممکن است فرد را به اشتباه بیندازد. چون سرخک هم یکی از علائمش ضایعات پوستی است. البته الگوی انتشار ضایعات پوستی آبله‌مرغان کمک می‌کند که آن را از سایر بیماری‌های با علائم تب و ضایعات پوستی تشخیص دهیم.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: الگوی انتشار ضایعات پوستی در آبله‌مرغان که به شکل دانه‌های کوچک قرمز هستند، از تن فرد شروع می‌شود. بعد به پشت می‌رسد و بعد تدریجا صورت و بقیه بدن را فرا می‌گیرد. این ضایعات به‌تدریج تغییر شکل می‌دهند و تبدیل به تاول‌های کوچک می‌شوند. بعد زخم می‌شوند، بعد خشک می‌شوند و بعد می‌افتند. درضمن تا زمانی که آن زخم‌ها خشک شوند و کامل بیفتند، این بیماری مسری است و می‌تواند بقیه را هم مبتلا کند.

دوره بیماری چقدر طول می‌کشد؟

ویروس آبله‌مرغان یک دوره کمون دارد؛ یعنی دوره‌ای که فرد با بیمارِ مبتلا تماس داشته ولی هنوز علائمی در او بروز نکرده است. این دوره ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد. یعنی بین ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد تا اولین علامت آبله‌مرغان در فرد ظاهر شود. بعد از بروز تمام علائم معمولا ۱۰ روز طول می‌کشد تا دوره بیماری تمام شود.

به گفته رمضانی، فرد معمولا یک بار به آبله‌مرغان مبتلا می‌شود و ابتلای دوباره در یک نفر رخ نمی‌دهد. البته در موارد نادری ممکن است برخی افراد به شکل خفیف مبتلا شوند اما بیماری در این افراد علائم بالینی ندارد. تاکید می‌کنم در موارد نادر، چون احتمال ابتلای مجدد بسیار پایین است.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که آیا کودکان زیر ۵ سال به این ویروس مبتلا می‌شوند یا نه، می‌گوید: هر فردی که در تماس با فرد آلوده باشد، مبتلا می‌شود. حتی کودکان زیر ۵ سال. البته به جز کودکان زیر ۶ ماه که ایمنی‌شان را از مادر می‌گیرند

راه‌های انتقال ویروس

ویروس آبله‌مرغان از دو طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی فرد آلوده و از طریق ترشحات بینی فرد بیمار منتقل می‌شود. به گفته رمضانی، این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در صورت ابتلا بهتر است که فرد به پزشک مراجعه کند. چون اولا کودکان زیر ۵ سال معمولا دچار تب بالا می‌شوند و دوم این که همان طور که گفتم، تشخیص این بیماری از ویروس‌های دیگر سخت و نیاز است که حتما پزشک بیمار را ببیند و تشخیص درست دهد.

این پزشک چند توصیه درباره افراد مبتلا می‌کند و می‌گوید: کودکان مبتلا به آبله‌مرغان باید روزی یک بار دوش با آب ولرم بگیرند تا زخم‌شان عفونت نکند. چون ضایعات پوستی خارش زیادی دارند و گاهی کودک آن را می‌خاراند و دوش گرفتن کمک می‌کند تا زخم‌ها عفونت نکند. درضمن ناخن‌های کودک باید کاملا کوتاه باشند. همچنین کودک تا زمانی که علائم دارد، اصلا نباید در فضای عمومی حضور پید کند. نه در مدرسه و نه درمهدکودک و جاهای دیگر. چون در صورت حضور فرد مبتلا در یک مکان عمومی، تا بیشتر از ۹۸ درصد احتمالا ابتلا وجود دارد. حتی اگر تماس در فاصله زمانی کوتاهی اتفاق بیفتد.

آبله‌مرغان درمان اختصاصی ندارد اما ...

رمضانی درباره درمان ویروس آبله‌مرغان هم توضیح می‌دهد: این ویروس درمان اختصاصی ندارد و فقط برای گروه‌های خاص، زنان باردار و بیماران نقص ایمنی درمان اختصاصی دارد. مصرف آنتی‌هیستامین و خانواده آن در کاهش علائم بیماری کمک‌کننده است. همچنین اگر کودک تب دارد، استامینوفن باید مصرف شود. مصرف ایبوپروفن برای کودک توصیه نمی‌شود. کودک با مصرف همین داروها، استراحت کردن، کمک کردن به آرام شدن کودک به خاطر خارش زخم‌ها کمک می‌کند تا دوره بیماری به پایان برسد.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در موارد نادری بیماری در فرد شدید می‌شود و درگیری ریه یا درگیری مغزی پیدا می‌کند اما بسیار نادر است و در کودکان هم کم پیش می‌آید.

زونا همان آبله‌مرغان است؟

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا صحت دارد بیماری زونا شکل دیگری از آبله‌مرغان است، بیان می‌کند: بله، زونا شکل تغییریافته آبله‌مرغان است. درواقع ویروس آبله‌مرغان این خاصیت را دارد که سال‌ها داخل بدن و در یک سری غدد لنفاوی و ... به صورت نهفته باقی بماند. یعنی ویروس دیگر هیچ علائمی ندارد اما کاملا از بدن پاک نمی‌شود و نهفته در بدن فرد باقی می‌ماند. تا این که عاملی مثل استرس، افزایش سن یا تضعیف سیستم ایمنی باعث فعال شدن آن ویروس می‌شود و این بار علائم بالینی آن شبیه آبله نیست و به آن زونا می‌گوییم.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این که زونا، بیماریِ دوره بزرگسالی است و معمولا در سنین سالمندی مبتلا می‌کند، می‌گوید: ضایعات پوستی زونا کاملا متفاوت از ضایعات پوستی آبله‌مرغان است. زونا نوع چشمی دارد که چشم‌ها را درگیر می‌کند، زونای صورت داریم، زونای پشت و بالاتنه داریم. هر یک از اینها دردهای عصبی بسیار شدید و آزاردهنده‌ای دارند.

منبع:همشهری‌آنلاین

دیگر خبرها

  • رفقای قدیمی و صمیمی در تیم ملی به هم رسیدند
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • رونمایی از «شب آبستن» در نمایشگاه کتاب تهران
  • اسماعیل‌نژاد: تلاش می‌‌کنم جای خالی دوستانم را پر کنم
  • امین اسماعیل‌ نژاد: تیم آینده من؟ چیزی نمی گویم، سورپرایز خواهید شد!
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • گل‌گهر فقط با این بازیکن کلین‌شیت می‌کند
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز
  • امید اول ایران در لیگ ملت‌ها اینجاست، کنار پائز!